ПоРтАл | Сазвежђе З

ПоРтАл  | Сазвежђе З
Заветине

Преведи

ВАСЕЉЕНСКИ ЛИСТ

ВАСЕЉЕНСКИ ЛИСТ
Енигма "Заветина"?

МРЕЖА Забавник - ДИБИДрУС. (КЊИЖЕВНА ФИЛОКСЕРА)

МРЕЖА Забавник - ДИБИДрУС. (КЊИЖЕВНА ФИЛОКСЕРА)
Прозор тзв. Летње кухиње у М. 16. мај 2010. снимак Ивана Лукића

среда, 22. март 2017.

Где је, заиста, "срце Србије"?

 Занимљиви "одговори" на ово трауматско питање, дати су директно и индиректно у коментарима уз чланак

ИНТЕРВЈУ: НЕНАД ЧАНАК, ПРЕДСЕДНИЧКИ КАНДИДАТ ЛИГЕ СОЦИЈАЛДЕМОКРАТА ВОЈВОДИНЕ Срце Србије није на Косову, већ у иностранству. - Морамо постати чланица НАТО-а зато што смо окружени и треба да се измакнемо из првог реда сукоба са Русијом
Аутор: Мирјана Чекеревац  уторак, 21.03.2017. у 20:15


Милош Ј. Косовацпре око један сат
Чанак говори што би већина на референдуму потврдили.Чанак није заборавио да је Ђинђић, кога сада проглашавју Богом, својевремено рекао "Ми смо освојили Војводину, а изгубили смо Косово". Да је Ђинђић остао жив не би био Ђинђић, већ би на власти били ови из деведесетих. А зашто? Па зато што нам је интелектуална илита недорасла да размишља и закључује. Они су очекивали да ће после 05. октобра све бити урађено како су то наивно очикивали. А зашто? Па зато што у психосцијално програмирани да је 05. октобар био револуцуја, нешто као 1955/46., ако не као Француска револција, па ће стрељања бити свакодневна, ако не већ не ради гиљотиња.Једном речју нису знали да је домократија најнеификаснији систем, баш зато што је најправеднији.И сада ће пући од муке што ће Вучић победити,јер не знају да ће баш због остајања на власти Вучић да буде прогањан управо од стране његових гласача.Да правилно закључујете није довољно што читате или пишете књиге. Треба да проживите део живота међу сељане и раднике.
LAIKпре око један сат
USAF-NATO"odbranbena organizacija"pokazala se da je imperijalistička.Kolonizatori su "promenili" stavove i postali miroljubivi.I poluinformisani znaju da je straegija ove organizacije bila raspad SSSR-a i SFRJ a u tome su našli saveznike nažalost i unutar njih. Zamenom teza ne može izmeniti istina da je ta osvajačka asocijacija nanela ogromne štete Srbiji .Srbija nije napala njih nego oni Srbiju.TI VELIKI oslobodioci ipak nisu smeli da kroče helikopterima,tenkovima i peške nego sa velikih visina a Srbija nije nikad i neće priznati otimanje teritorije kao što to hoće petooktobarci koji naneli veću štetu nego sama agresija. Čanak koristi priliku da iskaše koncept njegove LSV separatističke politike.
Sonjaпре око један сат
Mi ne moramo priznati državu Kosovo, ali moramo priznati da nije u Srbiji jer ovo sada je čista šizofrenija, a stanje se održava da se nebi izgubili politički poeni.
Pera O.пре око један сат
Kad bi sve bilo tako jednostavno... Ja bih se čak složio sa tim da je Kosovo de fakto odvojeno. Ali, pošto proces nije završen i mora se još dosta toga učiniti (imovina, kulturna baština....) mi moramo istrajavati baš na tome da je Kosovo Srbija. To je jedino što imamo u borbi za bolju poziciju našeg naroda (ZSO), crkve (UNESCO), imovine (još nije rešeno), čak i granica. Ako biste vi njima dali priznanje onda više nemate o čemu pregovarati i sve bi bilo njihova unutrašnja stvar. Ko to ne može da shvati.....
Ugostiteljпре око један сат
Пре ће бити да је у иностранству српска памет која у срцу носи Србију. Главно питање је како довети ту памет у Србију тако да им срце буде на месту?

Нема коментара:

вез

вез
КОСОВСКИ ВЕЗ