ПоРтАл | Сазвежђе З

ПоРтАл  | Сазвежђе З
Заветине

Преведи

Претражи овај блог

ВАСЕЉЕНСКИ ЛИСТ

ВАСЕЉЕНСКИ ЛИСТ
Енигма "Заветина"?

МРЕЖА Забавник - ДИБИДрУС. (КЊИЖЕВНА ФИЛОКСЕРА)

МРЕЖА Забавник - ДИБИДрУС. (КЊИЖЕВНА ФИЛОКСЕРА)
Прозор тзв. Летње кухиње у М. 16. мај 2010. снимак Ивана Лукића

уторак, 13. децембар 2016.

Као у најгорим временима!!!

Возови само за гледање Д. НОВКОВИЋ | 13. децембар 2016. 16:30 | Коментара: 3 
Путници огорчени због новог реда вожње између Браничевског и Подунавског округа
 Железничка станица у граду под Чачалицом
Железничка станица у граду под Чачалицом

ПОЖАРЕВАЦ - Нови ред вожње за путнички превоз железницом до Смедерева, који је ступио на снагу 11. децембра, изазвао је огорчење великог броја грађана примораних да због посла путују на овој релацији. Јер, кажу, ред вожње који ће важити наредних 12 месеци није прављен по њиховим потребама - баш као ни претходни, али ранијих година нису имали толико дуга, вишесатна чекања.

- У Пожаревац сваког радног дана путујем већ четири године, а моја вереница две. По новом реду вожње, повратак у Смедерево је у 12.49, а онда тек у 23 сата, што нипошто не одговара већини којој се радно време, или настава, завршавају у 14 или 15 сати - огорчен је Дејан Миљковић.

Проблем с превозом имају и ученици из Смедерева који похађају Медицинску школу у Пожаревцу, јер такве школе у њиховом Подунавском округу нема. После прве смене не стижу на воз у 12.49, а после поподневне би требало да чекају до 23 сата.

Тешко је и Пожаревљанима који су запослени у Смедереву, јер за повратак имају само воз у 15.25, и то је последњи полазак. Ко мора да ради у другој смени, нема превоз.

Да све буде још горе, аутобуси нису алтернатива. Пожаревачки "Арива Литас" нема ниједан полазак за Смедерево и у овој компанији кажу да на тој релацији вози само један приватник, који у град на Дунаву креће у девет ујутру, а назад у 12.15 - што никоме не одговара.

- Ред вожње одређују надлежни у београдском "Србија возу", а ми смо за укидање неких полазака сазнали тек кад и путници - каже шеф станице у Пожаревцу Славица Радосављевић.

БЕОГРАД

ПОЖАРЕВЉАНИ су ранијих година имали више полазака за Београд и назад, а ове само по један - у 16.38, односно 19.56. Цена у једном смеру износи 320, а повратна карта кошта 512 динара, што је више него двоструко повољније од аутобуса. Али због само једног термина за одлазак и повратак, многима преостаје само скупља варијанта.

Нема коментара:

вез

вез
КОСОВСКИ ВЕЗ